Hienoa, että olet täällä! Olet lämpimästi tervetullut kanssamme Pukeutumisen Pauloihin!

Olemme Miia ja Minna, Ystävykset, joilla on yhteinen intohimo: vaatteet, muoti, tyylit, värimaailmat ja yleensäkin pukeutuminen niin arjessa kuin juhlassa. Pukeutumisen salat, niksit, trendit ja naisellisuus sekä niihin liittyvät asiat ovat meille molemmille mahtavaa vastapainoa lapsiperhearjen ja ruuhkavuosien pyörteissä. Tutustuimme Pukeutumisneuvoja-koulutuksessa vuonna 2017. Löysimme hyvin nopeasti yhteisen sävelen ja ystävystyimme koulutuksen aikana. Koulutus antoi meille ihan uuden näkökulman pukeutumiseen, värien ja vartalotyyppien sekä tyylien maailmaan. Nyt tiedämme mm., kuinka jokainen upea ihmisvartalo puetaan niin, että henkilön vartalon muodot tulevat edukseen sekä miten paljon väreillä on vaikutusta pukeutumiseen.

Minä olen Miia Kuusinen-Heikkilä, 44-vuotias äiti, vaatesuunnittelija, pukeutumisneuvoja ja työterveyshoitaja Keski-Suomesta. Olen tehnyt pitkähkön uran työterveyshoitajana. Minä olen koko elämäni ajan ollut kiinnostunut vaatteista ja vaatesuunnittelusta. Jo lapsena piirtelin vaatteita, ompelin ja kudoin. Minua on aina kiehtoneet kauniit vaatteet, niiden muodot, värit  ja yksityiskohdat sekä hää- ja juhlavaatteet. Ensimmäinen suunnittelemani ja valmistamani juhlapuku oli vanhojentanssipuku itselleni. Vuonna 2009 uskaltauduin kohti kutsumustani ja unelmia hakemalla Mikkelin AMK:hon artenomi opintoihin, jotka aloitin vuoden 2010 alusta. Neljä vuotta meni opiskellessa nopeasti, tuntui, että olin tullut ammatilliseen kotiini. Valmistuin 2013 jouluna. Vuonna 2016 yksi suurimmista unelmistani toteutui, kun saimme kaksoset. He kuitenkin syntyivät pieninä keskosina ja alku oli varsin haastavaa aikaa. Kesällä 2017 huomasin, että JAO:lla alkaa syksyllä iltaopiskeluna pukeutumisneuvoja koulutus. Se oli täydellinen vastapaino kotona lasten kanssa olemiseen. Löysin sieltä ihan uuden maailman: tyylit, värit, vartalotyypit sekä ystävän. Koen myös saaneeni niin paljon hyötyä koulutuksesta vaatesuunnitteluuni ja mittatilaus vaatteiden valmistukseen. Minulle on kunnia asia pukea asiakas hänelle parhaalla mahdollisella tavalla. Syksyllä 2018 päätimme yhdessä Minnan kanssa perustaa yritykset. Siitä alkoi sekä Miia K-H Designin että M&M Pukeutumispalvelun tie. Yrittäminen on ollut sivutoimista, lastenhoidon lomassa tapahtuvaa. Viime vuoden työskentelin osa-aikaisena työterveyshoitajana ja totesin, ettei siinä ohessa voi rakentaa yritystä sekä hoitaa perhettä. Viime vuonna olin vuoden hääpukusuunnittelija kilpailussa ja minut valittiin yhdeksi finalisteista. Tein viime vuoden lopussa ratkaisun, että nyt on aika panostaa yritykseen täysillä. Nyt on monenlaista uutta ja kivaa kehitteillä…

Olen Minna Elonheimo, 45-vuotias kahden lapsen äiti ja vaimo. Minulle vaatteet on pienestä pitäen olleet yksi intohimoistani. Lukion jälkeen oli aika selvää, että haluan lähteä opiskelemaan jotain vaatteisiin liittyvää. Tampereella oli silloin tekstiili- ja vaatetusteknikon koulutus ja päätin hakea sinne. Sain paikan ja muutto Etelä-Pohjanmaalta kohti Tamperetta varmistui. Valmistuin vuonna 2000 ja sain heti sen jälkeen töitä Tampereelta. Siellä viihdyin erinomaisesti 20-vuotta ja sain tehdä koko ajan oman alani töitä. Välillä olin äitiyslomalla nyt 16-vuotiaan poikani sekä 12-vuotiaan tyttäreni kanssa. Vuonna 2015 perheemme muutti mieheni työn perässä Jyväskylään. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut minun töihini, vaan sain jatkaa töitäni Jyväskylästä käsin. Olen toiminut pääsääntöisesti myyntiedustajana/myyntipäällikkönä, niin suomalaisissa kuin skandinaavisissa vaatealan yrityksissä. Minä olen vuosien varrella nauttinut suunnattomasti työskennellä erilaisten asiakkuuksien ja ihmisten parissa. Pukeutumisneuvojan ammatti on aina ollut haaveissani ja kuullessani koulutuksesta päätin saman tien hakea. Opinnot onnistuivat hyvin, vaikka tein täysipäiväisesti töitä samanaikaisesti. Koulutukseni vahvisti näkemystäni vaatteiden ja pukeutumisen mahdollisuuksista. Tällä hetkellä asun perheeni kanssa Yhdysvalloissa, mutta palaan kesällä 2021 Suomeen. Yhdysvalloissa olen nauttinut kotirouvan vapaudesta ja samalla minulla on ollut aikaa miettiä omaa tulevaisuuden työuraani. En osaa nähdä itseäni muualla kuin vaatteiden sekä ihmisten parissa ja siksi päätös yrittäjyydestä vahvistui tämän vuoden aikana. Palattuani Suomeen aloitan työt liikkuvan vaateputiikin parissa. Sen lisäksi luotsaamme Miian kanssa yhdessä M&M Pukeutumispalvelua, joka tarjoaa monipuolista pukeutumisneuvontaa.

Perustimme blogin, koska haluamme jakaa ammattitaitoa ja ideoitamme. Toivomme, että antamamme tieto, ideat ja vinkit tuovat iloa ja kauneutta päiviisi. Meidän tavoitteemme on auttaa jokaista näkemään vartalon ja värien mahdollisuudet aivan uudessa valossa. Olemme sitä mieltä, että aika moni mielipaha jäisi kokematta, jos ihmiset tietäisivät, kuinka pukeutua oma vartalotyyppi huomioiden. Toinen tärkeä asia on värimaailma. Väreillä ja sävyillä on väliä pukeutumisessa, jos haluaa hehkua ja elinvoimaa olemukseensa. Blogissamme käsittelemme mm.  muotiin, tyyleihin, vaatteisiin, pukeutumiseen, väriperheisiin/väreihin, vartalotyyppeihin, vaatteen valmistukseen sekä vaatesuunnitteluun liittyviä asioita sekä muita asioita ja aiheita.

Tervetuloa vielä kerran matkalle kanssamme!

Pin It on Pinterest